PROGRAMMA

18:00 ROCK RALLY

Zomer in Linden gaat ook dit jaar op zoek naar beloftevol opkomend talent van Linden en omstreken. Op  de eerste van drie avonden Zomer in Linden 2021 – zullen de 6 geselecteerde bands onder elkaar uitmaken wie zich dit jaar de winnaar van de Zomer in Linden Rock Rally mag noemen.

18:00 Neo Minor: Aanstekelijke dreampop die aan de ribben blijft kleven. Het soort muziek waarop je enerzijds zweeft over de dansvloer. De band heeft een sterke live-reputatie en won hiermee al enkele wedstrijden.

19:00 Kleinkitsch: Een eigenzinnige interpretatie van Nederlandstalige kleinkunst. Hoewel we een typische rockbezetting hebben, brengen ze in de combinatie van muziek en stem een eigen geluid voort.

20:00 Ocean Dust: Hun sound wordt door sommigen omschreven als levendige, dansbare indiepop met een snufje folk. Zoals hun naam al doet vermoeden, raken hun liedjes aan de kloof tussen de ups en downs van het leven.

21:00 Dennis: Dennis is het liefdeskind van drie jeugdvrienden. De invloeden van de band variëren van Seattle grunge tot Californische surf en de nineties zijn nooit ver weg.

22:00 Casual Sunday: Op zoek naar een eigen geluid brengen ze melancholie in een vlot en dromerig jasje. In de achtertuin van Werchter laten ze zich inspireren door oa. The Cure, Big Thief, David Bowie, New Order en meer.

Elke geselecteerde band of solo-artiest speelt een korte show. Een professionele vakjury alsook het publiek kiezen de winnaar van de Zomer in Linden Rock Rally. De winnaar krijgt de dag nadien, op zaterdag 7 augustus, een mooie plaats op de affiche in het voorprogramma van Yevgueni op Zomer in Linden 2021!

23:00 REGI

Regi is een vaste waarde in de DJ-wereld en heeft een ontzettend grote muzikale liefde voor hits. Vanaf zijn muzikale start in 1996 met “La Vache” is het enkel in een indrukwekkende stijgende lijn gegaan. Dit hitteller die nu staat op 18 keer een top 10
Ultratop Singles Chart als Regi en meer dan 40 keer met Milk Inc. Reken daar een dozijn #1 album charts in beide formaties en het is duidelijk dat bij elke release de lat zeer hoog wordt gelegd. Maar hij weet keer op keer die verwachtingen overtuigend in te lossen. De voorbije jaren staat hij  steeds garant voor één van de zomerhits, met o.a. “Ellie” of  “Summer Life”. De vraag om aan de 2020  editie van “Liefde Voor Muziek
deel te nemen was dan ook geen grote verrassing. België kent nu eenmaal
bitter weinig artiesten met dit indrukwekkend ‘track record’.

15:30 RB & THE NIGHTCAPS

Talent van eigen bodem: RB & The Nightcaps, dat is rauwe Chicago blues met mondharmonica, gitaar, bas en drum – from Little Walter to Muddy Waters, guaranteed to get your mojo working! Ontdek zijn debuutalbum: https://linktr.ee/rb89

17:30 FIXKES

Fixkes is de groep van Sam Valkenborgh en co die in 2007 debuteerde met Kvraagetaan, wereldhit in Vlaanderen, het nummer stond maar liefst 16 weken op nummer een in de Belgische hitlijsten. Liekes uit Antwerpen met een accent uit Stabroek, of andersom zoals ze zelf zeggen. Singer-songwriterspopmuziek met een vleugje hiphop. In de stijl van Everlast, Flip Kowlier, G. Love en Jack Johnson. Maar dan in onze eigen taal.
Een jaar later, tekende de groep in januari 2007 een contract met de Nederlandse maatschappij Excelsior Recordings. Een maand later lag de single “Kvraagetaan” al in de rekken. Een nummer dat niet alleen goud haalt, maar blijkbaar ook te smaken valt bij jong en oud.

 

19:15 WINNAAR
ZOMER IN LINDEN 2021 ROCK RALLY

21:00 YEVGUENI

Yevgueni bestaat 20 jaar en dat moet uitbundig gevierd worden, met onder andere een wintertournee – nu al zo goed als uitverkocht, exclusieve clubshows in het voorjaar en vooral: een best of album.

Op dat dubbelalbum vind je alle singles die de voorbije 20 jaar uitgebracht werden, samen met twee nieuwe nummers, en ook intieme, nooit eerder uitgebrachte strijkersversies van onze favoriete nummers.

Kenners zijn het erover eens dat Yevgueni live bij elk album straffer geworden is, een traditie die natuurlijk ook dit jaar wordt voorgezet.

Yevgueni 2020, dat betekent een band die snakt naar het podium, een blij weerzien met het publiek en frisse versies van nieuwe songs, vers van de pers. Voeg daarbij een aantal klassiekers en vergeten parels en je krijgt een verrassende achtbaanrit, inclusief vertragende momenten bergop en steile afdalingen op topsnelheid. Tijd is alles, maar een avond met ons wordt weer een avond pure winst!

22:45 THE PIXELS

Een coverband met een eigenzinnige invulling van een uitgebreid repertoire actuele hits en gouden nummers uit de jaren 90 en later. Een overdosis jeugdig enthousiasme en de bezetenheid van muzikanten die hun instrument kennen en hun publiek mee willen nemen op hun reis. Dat zijn The Pixels.

The Pixels is een partyband van het hoogste niveau met een breed doelpubliek en staan garant voor kwaliteitsvolle muziek en vollebak ambiance bij zowel jong als minder jong. Zet The Pixels op het podium en het feest barst los!

16:00 STADSWACHT

Het Nederlandstalige popproject Stadswacht is ondertussen welgekend. De songwriting van Jef Dijckmans en Emile Derache wordt vertaald met muzikanten Tom Herseele (Cello), Freya Dasseville (Bas), Lucas Heytens (Drums) en Seppe Van Stee (Keys).
 
Samen zoeken ze een organische en eerlijke manier om songs tot leven te wekken. Het doel heiligt daarbij de middelen. Agressieve synthesizers sluiten intieme eerlijkheid niet uit. Stadswacht vindt steeds weer een manier om impact te hebben op haar publiek.

17:30 JAAP REESEMA

Jaap Reesema, ook bekend als Jake Reese, scoorde met ‘Kom wat dichterbij’ dé grootste Vlaamse hit ooit in de Ultratop 50. Ondertussen verovert hij Vlaanderen met zijn nieuwe single ‘Alles komt goed’. Na het winnen van Nederlandse X-factor in 2010, gaat de carrière als singer-songwriter van Jaap Reesema, ook bekend als Jake Reese, echt van start. Onder die laatste naam brengt hij samen met REGI de hitsingles ‘Ellie’, ‘Summer Life’ en ‘Zo Ver Weg’ uit.

Met zijn deelname in team Regi aan het 6de seizoen van Liefde voor de Muziek maakt Vlaanderen echt kennis met Jaap.  Ondertussen stond de artiest al 8 keer op het podium van het Sportpaleis en schreef hij ook mee aan liedjes voor internationale artiesten zoals David Guetta en Lost Frequencies.

18:30 DE RAMMENAS

De Rammenas spelen covers van Nederlandstalige liekes – nieuw en oud, modern en oubollig, bekend en minder bekend, schlager en kleinkunst, pop en rock, zacht en luid. Liekes waarvan de mensen ofwel het bestaan vergeten zijn, ofwel niet (meer) weten dat ze die zo goed mogen vinden en luidkeels mogen meezingen.

De broertjes Rammena herwerken graag liedjes naar hun eigen versies, denk aan…
André Hazes samen met Johnny Cash aan de bar, Een vrijgezel na een avondje stappen met The Pogues, Los Lobos die Zangeres Zonder Naam het echte Mexico leren kennen, … Kortom: aan sfeer en nostalgie zal zeker niet ontbreken!

21:00 DE ROMEO'S

Fout, fouter, foutst: met hun mix van eigen nummers, covers en hit-medleys zetten Chris, Davy en Gunter dit jaar Linden op stelten!

Ondertussen zijn De Romeo’s uitgegroeid tot misschien wel de populairste Vlaamse ambiancegroep ooit. Geen feesttent, zaal of arena die kan weerstaan aan hun opzwepende medleys en eigen hits. De Romeo’s op het podium, da’s een echte live jukebox, vol met de populairste meezingers en klassiekers van vroeger tot nu.

22:00 D-OUTSIDE

D-Inside is een bekende klassieker van Zomer in Linden: al sinds het begin hebben ze op het podium gestaan. Dit jaar is D-Inside niet voltallig, maar niet getreurd: zanger en drummer zullen met enkele gastmuzikanten van de partij zijn onder de naam DOutside.

Dit krachtig alternatief zal er voor zorgen dat u de full experience zal beleven van uw favoriete rock nummers uit de jaren 80,90 en 00.

23:30 DJ BOBBY EWING

DJ Bobby Ewing is een toptalent uit Linden.

Als DJ Bobby Ewing is hij 1/3 van de lean-and-mean-dancing-machine Discobar Galaxie, maar ook solo is hij een begenadigd draaitafelatleet met flink wat kilometers op de teller.

Hij was mede-oprichter van twisted synthrockers Shameboy en blijft actief als remixer.

Onder zijn hoofdtelefoon schuilt ook een buitengewone encyclopedische kennis. Voor Belpop Bonanza put hij uit de gevarieerde catalogus van muziekland België. In de drukbezochte theatershows onthult hij samen met schrijver Jan Delvaux de best bewaarde geheimen uit de nationale popgeschiedenis.

Zet je op aanwezig op het  Facebook-evenement en mis geen enkele update!