PROGRAMMA 2023

Kate Ryan op Zomer in Linden
Gers Pardoel op Zomer in Linden
Aaron Blommaert
Paul Michiels op Zomer in Linden
Mama's Jasje op Zomer in Linden
Cousin Made, band uit Linden

18:00 COUSIN MADE

Dé akoestische coverband van bij ons! De onmiskenbare genetische blend van hun stemmen brengt hun individuele muzikale ervaringen en talenten samen in een unieke band, met nummers van vroeger tot nu.

Pelican Dealer

19:30 PELICAN DEALER

Deze band brengt een mix van beklijvende melodieën, snijdende gitaarpartijen, diepzinnige teksten over de moderne wereld en een ongekende energie en passie.

Nelson, band uit Linden

21:00 NELSON

Nelson is een jonge, eigenzinnige vijfkoppige band uit het Leuvense die zowel moderne originele rocknummers als covernummers brengt en regelmatig podia in het Leuvense bezet.

Kate Ryan op Zomer in Linden

22:20 KATE RYAN

Met 3,5 miljoen verkochte platen en verschillende Europese platina en gouden platen is Kate Ryan een van Europa’s meest succesvolle en gevierde pop/dance diva’s. Ze behaalde de top van de hitlijsten in binnen- en buitenland met onder andere ‘Je T’Adore’ maar ook haar unieke remakes van Libertine, Désènchantéé, Voyage Voyage en Ella Elle L’a. Op vrijdag 4 augustus zet Kate Ryan de eerste nacht van Zomer in Linden in. Opgelet: vanaf 21.30 uur worden er wachtrijen aan de inkom van Zomer in Linden verwacht. Wees er dus tijdig bij als je dit optreden wil bijwonen.
Nine 2 Five op Zomer in Linden

23:10 NINE 2 FIVE

Louis (DJ) en Tuur (violist) zorgen al meer dan zeven jaar voor onvergetelijke feestjes in de streek en over heel België. Van rock- tot housenummers: Naadloos draaien ze elk feestnummer aan elkaar en zorgt een vioolact voor een exclusieve sfeer.

00:20 PITTE & RUNKEL

Vrijdagavond gaan we om af te sluiten nog even los met Pitte & Runkel, het DJ-duo uit Linden dat vorig jaar al de tent op zijn kop zette. Deze twee jonge gasten weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Mis ze niet op Zomer in Linden, het gezelligste festival van het jaar!

16:30 WISDUMB

Wisdumb is een alternatieve rockband, zonder de scherpe kantjes ervan af te halen. Ze spelen al samen sinds 2021, en ze hebben een gemeenschappelijk doel: zo oprecht mogelijke muziek maken. Laat je meeslepen door de afwisseling tussen instrumentale en misschien ietwat emotionele passages, schedel-krakende, rakende riffs en verschroeiende bluesy vocals.

 

The Flemish Primitives

18:00 THE FLEMISH PRIMITIVES

Een collectief van muzikale diversiteit gebundeld in jonge gasten met een passie voor Rockmuziek. Ze spelen shows met eigen nummers en af en toe een cover. Ze halen inspiratie uit indie-rock en post- punk bands zoals Pixies, Joy division, The Cure,… Met de ambitie en goesting hoog, staan ze klaar om de Leuvense, Belgische en Wereldse scene omver te shredden!

Aaron Blommaert

19:30 AARON BLOMMAERT

Dé popsensatie van het moment die je gezien moet hebben. Aaron won ‘The Masked Singer’ en was recent nog te zien als ‘Jonas’ in het laatste seizoen van het immens populaire ‘#LikeMe’, en sinds twee jaar kruipt hij voor de soap ‘Familie’ in de huid van de muzikale en mysterieuze ‘Raven’. Daarnaast ken je hem ook als presentator van oa. ‘Tien Om Te Zien’ en ‘The Voice 2022’. Verder kan je hem elke zondag horen als radio-DJ op MNM. En nu is er dus zijn eerste solosingle: ‘ZONDE’, die uitgebracht wordt op vrijdag 05 mei 2023.

Paul Michiels op Zomer in Linden

21:00 PAUL MICHIELS

De singer-songwriter die de wereld veroverde met Soulsister en zijn solo-albums zal zijn beste songs en covers brengen, en je meevoeren met zijn tijdloze hits en verbluffende stem. Paul Michiels: een waar icoon van de Belgische popmuziek.

Gers Pardoel op Zomer in Linden

22:45 GERS PARDOEL

Wist je dat Gers Pardoel al 21 jaar muziek maakt? Gers kennen we van hits als ‘Ik neem je mee’, ‘Louise’ en ‘Zo bijzonder’ met elk meerdere miljoenen streams en nu ook van zijn nieuwe single ‘Tokyo’. Daarnaast ken je Gers oa. als jurylid van ‘The Voice Kids’, van ‘Liefde van Muziek’ of van zijn optredens in de Lotto Arena of op Pinkpop.
Okselvocht op Zomer in Linden

23:55 OKSELVOCHT

Rare naam? Rare jongens ook! Alle gekheid op een stokje: dit is één van de beste coverbands die een aantal iconische songs combineert met ijzersterke uitstraling. Ze zijn al jarenlang een vaste waarde in de scene en vorig jaar deden ze het nog eens dunnetjes over op Zomer in Linden.
Waking Up Dolores op Zomer in Linden

15:00 WAKING UP DOLORES

Het is de happy swingblues die deze fijne bende uit het Lubbeekse/Leuvense samenhoudt. Geïnspireerd op de originele songs van vooral Willie Dixon, maar ook Muddy Waters, Etta James: hun recept is eenvoudig, maar zeer te smaken: een drumstel en een contrabas als basis, een gitaar en een mondharmonica als kruidenmix. Een warme, volle stem houdt alles samen. Het resultaat doet je swingen vanaf de eerste slok!

Bluenote Trolieberg op Zomer in Linden

17:45 BLUENOTE TROLIEBERG

Bluenote Trolieberg, een band uit onze buurt die pseudo-jazz speelt met een eigenzinnige twist. De band bestaat uit Elias (bas/gitaar), Ward op de drums, Morris aan de keys en Zoé levert de stem.

Jelle Cleymans op Zomer in Linden

19:15 JELLE CLEYMANS

De multi-getalenteerde zanger, acteur en songwriter zal je verblijden met zijn aanstekelijke muziek en charmante persoonlijkheid. Of je hem nu kent van Spring, Cleymans & Van Geel of zijn soloprojecten, je zult zijn optreden ongetwijfeld geweldig vinden.

Mama's Jasje op Zomer in Linden

21:00 MAMA'S JASJE

Meer dan 30 jaar staat Peter Vanlaet met Mama’s Jasje op het podium. Na zes jaar zijn ze er alweer bij, op zondag 6 augustus in Zomer in Linden. Geniet van de warme stem en prachtige teksten van Peter Vanlaet en zijn band, terwijl ze hun klassieke hits als “Zo ver weg” en “Doe het licht maar uit” ten gehore brengen, maar ook nieuwe nummers van hun laatste album “Het Beste Moet Nog Komen”. Mis deze liveshow vol energie en verrassingen niet. “Ni Zievere, Speile!”, zoals Peter het zelf zegt!

22:25 SERGIO

Deze home-grown Lindenaar is een veelzijdig artiest die zowel zingt als presenteert. Hij begon als
imitator van Tom Jones en Engelbert Humperdinck, brak door met de dancegroep Touch of Joy en
vertegenwoordigde België op het Eurovisiesongfestival met ‘Sister’. Hij is kind aan huis in het levenslied, met al zijn emotie en energie, vertwijfeling,en ontroerende ambiance.

The Pixels op Zomer in Linden

23:20 THE PIXELS

The Pixels is een steengoede Leuvense coverband die de allerheetste hits en gouden nummers uit de jaren ’90-’10 brengt. Na een eerste bezoek in 2021 zijn ze er dit jaar weer bij.