PROGRAMMA 2024

De Mens op Zomer in Linden
School is Cool op Zomer in Linden
Sam Gooris op Zomer in Linden

18:00 2GENERATION

2Generation, een opkomende rock-coverband, brengt energie naar Zomer in Linden dit vrijdag. Met hun frisse interpretaties van bekende rockhits over meerdere generaties, belooft deze coverband een onvergetelijke avond vol nostalgie en moderne flair.

Nelson, band uit Linden

19:30 NELSON

Nelson is een jonge, eigenzinnige vijfkoppige band uit het Leuvense die zowel moderne originele rocknummers als covernummers brengt en regelmatig podia in het Leuvense bezet.

21:00 PAULINE SLANGEN

Bekend van haar overwinning in de Regi Academy en optredens in het Sportpaleis, brengt Pauline een mix van eigen nummers en bekende hits. Haar krachtige stem en energieke performance beloven een onvergetelijke show vol muzikale hoogtepunten.

22:00 MAKSIM

Maksim treedt vrijdag op bij Zomer in Linden. Bekend van #LikeMe, The Voice Kids en zijn solocarrière, brengt Maksim een mix van eigen hits en covers. Met zijn charismatische podiumprésence en krachtige stem belooft hij een energieke show die zowel jong als oud zal aanspreken.

23:45 CLUB CHAUD

Vrijdagavond gaan we om af te sluiten nog even los met Club Chaud, dé partyband van bij ons. Zij brengen uiteenlopende covers, van oa. Bruno Mars tot David Bowie – kortom: een ideale afsluiter voor de eerste avond Zomer in Linden!
Waking Up Dolores op Zomer in Linden

17:00 WAKING UP DOLORES

Het is de happy swingblues die deze fijne bende uit het Lubbeekse/Leuvense samenhoudt. Geïnspireerd op de originele songs van vooral Willie Dixon, maar ook Muddy Waters, Etta James: hun recept is eenvoudig, maar zeer te smaken: een drumstel en een contrabas als basis, een gitaar en een mondharmonica als kruidenmix. Een warme, volle stem houdt alles samen. Het resultaat doet je swingen vanaf de eerste slok!

School is Cool op Zomer in Linden

19:00 SCHOOL IS COOL

Deze bekroonde Belgische barokpopband, treedt zaterdag op bij Zomer in Linden. Met hits als “New Kids in Town” en albums als “Entropology” en “Brittle Dream”, brengt de band een unieke mix van indie en pop. Hun energieke live-optredens en frontman Johannes Genard beloven een meeslepende muzikale ervaring.

De Mens op Zomer in Linden

21:00 DE MENS

De Mens, de iconische Belgische rockband, brengt al meer dan 30 jaar Nederlandstalige hits. Met Frank Vander linden als frontman, staat de groep bekend om hun meeslepende teksten en energieke optredens. Van ‘Irene’ tot ‘Ergens onderweg’, De Mens belooft een onvergetelijke show vol nostalgie en onvergetelijke sounds.

23:30 PORTIE GEMENGD

Afsluiten op zaterdag doen we met Portie Gemengd. Zij brengen een heerlijk plankje muziek met een mix van Engelse en Vlaamse classics van vroeger en nu. Iedereen op het podium zingt vol gas mee met als doel dat u dat ook doet!

15:00 IMMO JAN STAS & ZOMER IN LINDEN BATTLE OF THE BANDS

Zomer in Linden gaat ook dit jaar op zoek naar beloftevol opkomend talent van Linden en omstreken. Op zondag zullen de 4 geselecteerde bands onder elkaar uitmaken wie zich dit jaar de winnaar van de Immo Jan Stas Battle of the Bands mag noemen.

Elke geselecteerde band of solo-artiest speelt een korte show (60 min inclusief opbouw) . Een professionele vakjury alsook het publiek kiezen de winnaar van de Immo Jan Stas Battle of the Bands op Zomer in Linden. De winnaar krijgt het jaar nadien een plaats op de affiche van Zomer in Linden 2025 + opnametijd in een opnamestudio. De nummer 2 krijgt de kans om op te treden in één van de toonaangevende bars op de Oude Markt te Leuven.

Sam Gooris op Zomer in Linden

19:00 SAM GOORIS

Hij brengt al meer dan 30 jaar feest naar elk podium: met hits als ‘Marijke’ en ‘Laat het gras maar groeien’ belooft Sam een energieke show vol nostalgie en ambiance. Trek je basketsloefkes al maar aan, en bereid je voor op een onvergetelijke avond vol Vlaamse schlagers en dansbare deuntjes!

20:25 RAMBLIN' ROSE

Deze energieke coverband uit St-Joris-Winge, brengt een unieke “Rockparty” met hits uit de jaren ’60 tot ’00. Met hun aanstekelijke medleys, humor en hoogwaardige muzikaliteit zorgen ze voor een onvergetelijke avond. Deze ervaren muzikanten garanderen een show vol dans, plezier en meezingers van begin tot eind.

22:00 DJ BOBBY EWING & MARCELOMATIC

Lindenaar, en bekend van Discobar Galaxie: Jimmy Dewit aka. DJ Bobby Ewing is een begenadigd en raservaren draaitafelatleet. Onder zijn hoofdtelefoon schuilt ook een buitengewone encyclopedische kennis, getuige zijn werk in Belpop Bonanza. Op Zomer in Linden wordt hij bijgestaan door de enige echte ‘Marcelomatic’.

23:00 PITTE & RUNKEL

Op zondag gaan we los met Pitte & Runkel, het DJ-duo uit Linden dat vorig jaar ook al de tent op zijn kop zette. Deze twee jonge gasten weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Mis ze niet op Zomer in Linden, het gezelligste festival van het jaar!

00:20 SERGIO

Deze home-grown Lindenaar is een veelzijdig artiest die zowel zingt als presenteert. Hij begon als imitator van Tom Jones en Engelbert Humperdinck, brak door met de dancegroep Touch of Joy en
vertegenwoordigde België op het Eurovisiesongfestival met ‘Sister’. Hij is kind aan huis in het levenslied, met al zijn emotie en energie, vertwijfeling, en ontroerende ambiance.