PROGRAMMA

Cleymans en Van Geel
Camille
De Romeo's
Bart Kaell
Eva De Roovere
Bluenote Trolieberg

18:00 BLUENOTE TROLIEBERG

Opener dit jaar is Bluenote Trolieberg: een  Leuvense band die pseudo-jazz met bombastische rauwe funkklanken brengt: de ideale easy-listening smaakmaker om het festivalgevoel mee aan te vatten.

19:20 BLUM

Blum is een achttienjarige singer-songwriter uit het Leuvense. Dit jaar brengt ze haar tweede album ‘See you at the bright side’ uit waarin ze met verschillende klanken experimenteert om telkens een aangrijpend resultaat te brengen.

Nelson - Vrijdag op Zomer in Linden

20:40 NELSON

Nelson is een jonge, eigenzinnige vijfkoppige band uit het Leuvense die zowel moderne originele rocknummers als covernummers brengt en sinds dit voorjaar als formatie podia in het Leuvense bezet.

Camille

22:00 CAMILLE

Reeds bij haar debuut was Vlaanderen overtuigd: die gaat het maken! De makers van #LikeMe gaven haar eerst een hoofdrol in hun serie, Regi vroeg haar om op één van zijn singles te zingen en niet lang daarna was haar eerste hit ‘Vuurwerk’ een succes met meer dan 8 miljoen beluisteringen op Spotify. In 2022 won ze tevens het tweede seizoen van The Masked Singer.

Nine 2 Five

22:50 NINE 2 FIVE

Louis (DJ) en Tuur (violist) zorgen al meer dan zes jaar voor onvergetelijke feestjes in de streek en over heel België. Van rock- tot housenummers: Naadloos draaien ze elk feestnummer aan elkaar en zorgt een vioolact voor een exclusieve sfeer.

Pitte & Runkel op Zomer in Linden 2022

00:20 AFTER PARTY FT. PITTE & RUNKEL

Op vrijdag sluiten Pitte & Runkel het podium af: een Lindens duo dat een ferme portie dance- en housemuziek zal brengen.

RB & Los Chupitos

15:30 RB & LOS CHUPITOS

Roots in Linden, maar intussen de wereld rondgereisd. Fingerpickin’ country meets down ‘n dirty blues, met  invloeden van Muddy Waters, Johnny Cash and Doc Watson: pour us another shot, we’re  ready to go!

Cousin Made

17:00 COUSIN MADE

Dé akoestische coverband van bij ons! De onmiskenbare genetische blend van hun stemmen brengt hun individuele muzikale ervaringen en talenten samen in een unieke band, met nummers van vroeger tot nu.

Eva De Roovere

18:45 EVA DE ROOVERE

Ongetwijfeld één van de mooiste stemmen van Vlaanderen met een liefde voor roots- en folkmuziek. ‘Fantastig toch’ (wat overigens een samenvoeging is van fantastisch en lastig) werd een echte megahit. Haar muzikale loopbaan beschrijven is een werk van lange adem, maar haar verschijning in ‘Liefde voor Muziek’ toont dat er zoiets is als een ‘De Roovere-stempel’.

20:30 SOUL4YOU

Was het nu ‘70, ’80, ‘90 of 2000? Soul4You is een lokale coverband die de beste soul- en funknummers en vergeten hits brengt. Het zijn straffe professionals, maar daarom niet minder stoutmoedig of entertainend.

Cleymans en Van Geel

22:15 CLEYMANS & VAN GEEL

Jelle Cleymans & Jonas Van Geel zijn beste vrienden. Noem ze gerust bloedbroeders. Dat zijn ze niet alleen aan de toog, maar ook al meer dan 15 jaar op het podium. In 2004 richtten de heren een Nederlandstalige coverband op, die zich tot één van de vaste waarden op talloze binnen- en buitenpodia ontpopt en nu ook een eerste album heeft uitgebracht.

Smiegh op Zomer in Linden

23:45 AFTER PARTY FT. SMIEGH

Zaterdag sluit Smiegh het podium af: slechts 19 jaar jong is deze Leuvense DJ uit liefde voor muziek beginnen draaien en producen. Dance, pop, techno, meezingers? Het is enkel de feestsfeer die telt!

Alone In The Fridge

15:00 ALONE IN THE FRIDGE

Opener op zondag is Alone in the Fridge: een jonge band van bij ons. Indie rock zoals het bedoeld is: niet gebonden aan een label, inspelend op de goede vibes van het publiek.

16:30 THE HAPPY SUSPENDED

Skanken tot je er bij neervalt! De zevenkoppige, Gentse band brengt knallende Ska-punk. Pretentieloze teksten, snelle riffs en feestelijk, licht chaotisch getoeter van de drie blazers.

Bart Kaell

18:00 BART KAËLL

Ambiance is zijn handelsmerk. Voor eeuwig op de muziekkaart gezet dankzij hits als ‘Zeil je voor het eerst’ en ‘De Marie-Louise’, die tot op vandaag iedereen doen recht springen. Al 30 jaar lang bespeelt hij het publiek op een manier waarop weinigen het hem nadoen.

Okselvocht

19:45 OKSELVOCHT

Rare naam? Rare jongens ook! Alle gekheid op een stokje: dit is één van de beste coverbands die een aantal iconische songs  combineert met ijzersterke uitstraling.

De Romeo's

21:30 DE ROMEO'S

Fout, fouter, foutst: met hun mix van eigen nummers, covers en hit-medleys zetten Chris, Davy en Gunter alles op stelten. Geen publiek dat kan weerstaan aan misschien wel de populairste Vlaamse ambiancegroep ooit, met hun opzwepende medleys en eigen hits. Een echte live jukebox, vol meezingers en klassiekers.

D-Inside

22:30 D-INSIDE

D-Inside is een bekende  klassieker van Zomer in Linden: al sinds het begin hebben de op het podium gestaan. Een uitgebreid repertoire van de beste rockklassiekers passeert telkens de revue.

DJ Bobby Ewing

00:00 JIMMY DEWIT AKA DJ BOBBY EWING

Lindenaar, en bekend van Discobar Galaxie: ook solo is hij een begenadigd en raservaren draaitafelatleet. Onder zijn hoofdtelefoon schuilt ook een buitengewone encyclopedische kennis, getuige zijn werk in Belpop Bonanza.

Zet je op aanwezig op het  Facebook-evenement en mis geen enkele update!